Gumiabroncsok szakszerű tárolása: Fontos szempontok és tanácsok

Gumiabroncsok szakszerű tárolása: Fontos szempontok és tanácsok

Gumiabroncsok szakszerű tárolása: Fontos szempontok és tanácsok

 

A gumiabroncsok megfelelő tárolása elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszabb élettartamot és kiváló teljesítményt biztosítsunk számukra. Miután lecseréltük az abroncsokat és felszereltük az újakat, nem szabad megfeledkeznünk a leszerelt gumikról sem. A megfelelő tárolás jelentősen hozzájárul az abroncsok minőségének megőrzéséhez.

Bár a gumiabroncsok idővel elöregednek, még akkor is, ha nyugodtan pihennek a garázsban, a megfelelő tárolással jelentősen csökkenthetjük az öregedésüket. Legyen szó gumi hotelről vagy saját otthonunkról, ha helyesen járunk el, biztosíthatjuk az abroncsok megfelelő bánásmódját.

Összegyűjtöttünk néhány praktikus tanácsot:

 

Két módszer létezik a gumiabroncsok helyes tárolására:

  1. Leszereljük a gumikat a felniről, és állítva helyezzük el őket. Időről időre forgassuk meg a gumikat, de soha ne fektessük egymásra őket!
     
  2. Nem szedjük le az abroncsokat a felniről, hanem egymás tetejére helyezzük a kerekeket. Szakértők eltérő véleményt fogalmaznak meg a használaton kívüli gumiabroncsok nyomásáról. Míg néhány forrás azt javasolja, hogy emeljünk 0,5-1 atmoszférával a gyári érték fölé, mások, szerint a gyári érték, mint például a kb. 2 baros nyomás, is elegendő. Mindenesetre a szakértők egyetértenek abban, hogy a gumiabroncsokat hűvös helyen kell tárolni, távol a tűzveszélyes anyagoktól.

 Bármelyik módszert is választjuk, fontos, hogy a gumikat száraz, hűvös helyen tároljuk, védve a közvetlen napfénytől és mesterséges fényforrásoktól. A tárolás előtt alaposan tisztítsuk meg az abroncsokat, olyan gondossággal, mintha fogat mosnánk. Távolítsuk el a szennyeződéseket a bordázatból, különösen a téli abroncsok esetében. A maró só ugyanis károsíthatja a gumik szerkezetét. 
Ne felejtsük el megjelölni a leszerelt abroncsok menetirányát és pozícióját, hogy később ne keveredjenek össze. Az abroncsok tárolásához ne használjunk zsákot, mivel az befülledhet és károsíthatja a gumikat. Ajánlott legalább megnyitni a zsákot, hogy a levegő szabadon áramolhasson, és segítse a gumik szellőzését. Ha mindent megteszünk az abroncsainkért, nyugodtak lehetünk.


Ha nincs megfelelő hely a kerekek tárolására, ne aggódjon! Mi vagyunk a megoldás! Vállalkozásunk olyan tárolási lehetőséget kínál, amely biztosítja a kerekek biztonságos és helytakarékos tárolását. Ha szeretne többet megtudni erről a szolgáltatásról, kérjük, keressen minket, és örömmel nyújtunk részletes információkat és segítséget.